Caligrafia e ceva cu totul și cu totul special, mai ales azi. O artă „pierdută”, la care însă oricine poate avea acces.

Caligrafia are beneficii concrete, prin produsele pe care le poți realiza folosind SCRISUL TĂU, fără să încerci să imiți pe nimeni. Nu ai de ce, scrisul tău e suficient.

Caligrafia are și beneficii personale, multe poate nebănuite: e un mediu de experimentare, de învățare, dar și de dezvoltare personală. Produce relaxare metală și crește creativitatea. E o capacitate, pe care o poți construi și care-ți poate da o nouă încredere în forțele proprii.

Caligrafiind, îți împingi limitele mai departe și te dezvolți tu, ca persoană.

DESPRE TINE
Te atrage caligrafia, ești curios și ai pasiune. Posibil să fii chiar o fire experimentală. Poate ai încercat până acum să caligrafiezi sau poate nu știi absolut nimic despre asta, dar vrei efectiv să încerci. Acest workshop ți se adresează.

DESPRE WORKSHOP
Vei învăța lucruri introductive și practice, iar apoi aprofundăm, atât cât ne permite nivelul general, dar și timpul. Vei afla care sunt unele dintre cele mai uzuale stiluri și tehnici de caligrafie, cu posibilitatea de a testa variate instrumente, pentru că unele ni se potrivesc mai bine ca altele.

Vom lucra cu o peniță de caligrafie foarte renumită: Brause 361, pentru că are multă stabilitate, e ușor de folosit și e potrivită pentru un start bun.

Workshopul de caligrafie va presupune multă joacă, dar nu este o joacă! Vei învăța, efectiv, aspecte utile, teoretice și practice, legate de această artă. Vei afla cum să faci lucruri concrete pornind de la caligrafie.

DESPRE MINE
Sunt Is Zaahr și am început să fac caligrafie din întâmplare, apoi am continuat din pură pasiune. Mi-a plăcut și-mi place și azi foarte mult să fac asta! Am ajuns, cu acest hobby, acolo unde nici nu speram, realizând grafică de branding (logo-uri, cărți de vizită) și alte tipuri de produse: tatuaje, desene în peniță (concept art), cărți, invitații, scrisori etc.

ZI ȘI LOCAȚIE
Ne întâlnim duminică, 2 iunie, între 14:00 și 16:00, @Bernschutz&Co Tea (Str. Ion Nistor nr. 6, în spatele Muzeului de Istorie, zona Universitate).

PREȚ ȘI BENEFICII
Costul workshopului este de 135 de RON, iar în preț sunt incluse, pe lângă cunoștințe și practică:

un ceai sau o cafea bună de la Bernschutz, ca să ne simțim și mai bine împreună;
🖊 instrumentele de lucru, care-ți vor rămâne ție: tocul de caligrafie și o peniță Brause, ambele de calitate, din UK;
🎨 un tablou cu un citat ales de tine, pe care-l vom realiza împreună în timpul workshopului și pe care apoi îl poți dărui cui îți dorești tu sau îl poți păstra ca amintire.

REZERVĂRI
Locurile sunt limitate. Scrie-mi pe is.zaahr@gmail.com, pentru a-ți rezerva locul. Înscrierea se face până joi, 23 mai (inclusiv), și presupune plătirea unui avans de 50 de RON (nereturnabil, în cazul neparticipării).